Menu
A+ A A-

KiTSCH-festival wint het Venrays Plusmarkt van Dijck Curlingkampioenschap

KiTSCH-festival wint het Venrays Plusmarkt van Dijck Curlingkampioenschap

De afvaardiging van het KiTSCH-Festival in Venray heeft het curling kampioenschap van de Stichting Winterpret Venray gewonnen. 25 Teams namen deze week deel aan dit kampioenschap. De dagwinnaars Inalfa Roof Systems (maandag), het KiTSCH-Festival (Dinsdag), het Golfteam (woensdag) en Secutor Security (donderdag) plaatsen zich voor de grote finale, waarin het golfteam Secutor versloeg en het KiTSCH-fstival Inalfa versloeg. Inalfa Roofsystems behaalde uiteindelijk de derde prijs, tweede werd het golfteam en eerste werd hert KiTSCH-Festival en won daarmede de Plusmarkt van Dijck-wisseltrofee.

In dit derde jaar, dat het curlen wordt georganiseerd blijkt dat de animo voor het curlen groeiende is en dat geeft de organisatie vertrouwen om in 2019 ook de vierde editie te kunnen gaan organiseren met een nog uitgebreider deelnemersveld.

DSC05459

Openingstijden

Openingstijden maandag 17 t/m donderdag 20 december 2018

santarun1

In verband met de curlingwedstrijden is de ijsbaan op maandag 17 t/m donderdag 20 december 2018 gesloten om 18.00 uur.

 

Winterpret Venray: Dit moet U beleven!

De stichting Winterpret Venray werkt al maanden aan de voorbereidingen van de nieuwe editie van Winterpret Venray en zijn trots om dit jaar een nieuwe editie mogelijk gemaakt te hebben met de bijzondere inzet van de sponsoren. Meer dan 80 sponsoren dragen een steentje bij om de organisatie van Winterpret mogelijk te maken en dat is zeker geen sinecure. Vanuit de evaluaties vanuit de afgelopen vier jaren, heeft het bestuur een kwaliteitsslag willen maken. Niet alle wensen kunnen worden gerealiseerd, maar vanuit de evaluatie, hebben wij een aantal nieuwe elementen toegevoegd. De grootste veranderingen vinden plaats qua beleving. Vanaf het moment dat u Winterpret Venray ziet wil de organisatie u meenemen in de sfeer van beleving in en rondom de ijsbaan. Voor meer informatie, kijk op www.winterpretvenray.nl

Winterpret algemeen

Winterpret Venray 2018-2019 It giet oan!

Het bestuur van de Stichting Winterpret Venray heeft voor dit jaar een aantal nieuwe elementen geïntroduceerd en men hecht waarde aan een goede opening en een goede afsluiting en dit houdt in dat er voorzien is in een spectaculaire opening komt op vrijdag 14 december 2018.

ijstijd SchaatsenInJouwBuurt CollectiefBeeldLiggend totaal

Algemeen

Dit jaar is veel energie gestoken in de beleving, het moet een feest worden om Winterpret Venray te mogen beleven. Het bestuur heeft goed geluisterd naar de bezoekers en organisatorisch het geheel opnieuw bekeken en waar nodig, gekozen voor een andere opzet. Zo zal er vanaf dit jaar slechts op één manier de schaatspiste kunnen worden betreden en dat zal via de schaatsuitgifte zijn. De ijsbaan ligt gecentreerd in de evenemententent en daar de nieuwe entourage zult u zich wanen in winterse sferen.  De mogelijkheid bestaat om vooraf online tickets te bestellen (zeer binnenkort beschikbaar).

Horecafaciliteit

De horecafaciliteit is dit jaar het grootste verbeterpunt. Aan de kopse kant van de ijsbaan (aan de zijde van de oude Albert Heijn) komt een horecatent. In dit horecagedeelte kunt u in een ‘huiskamer’  met knisperend haardvuur genieten van het uitzicht op de ijsbaan en tegelijkertijd genieten van uw natje en droogje. Meer kunt u zich toch niet wensen?

 

Lekker opwarmen

Opening

Dit jaar wordt de mogelijkheid geboden aan de kinderen van sponsoren om op de vrijdagmiddag de ijsbaan als eerste te gaan proberen (14.00 uur tot 17.00 uur). Op deze manier bieden  zij de sponsoren een weder prestatie voor de financiële ondersteuning en kunnen ze als eerste genieten van de ijsbaan.

De opening op vrijdag 14 december 2018 zal om 17.00 uur beginnen, wanneer vele renners van Run-for-Health met fakkels door bepaalde wijken en kerkdorpen met brandende fakkels gaan rennen om de inwoners te attenderen op de opening van Winterpret. Omstreeks 18.00 uur komen deze renners samen bij de Sint Petrus Banden Kerk, waar de pastoor Marthoma Alexander zal met zijn misdienaren worden opgehaald en men zal via de Grotestraat naar Winterpret gaan om daar bij de ijsbaan de baan officieel in te laten zegenen. Daarna komt er een spectaculaire openingsshow.

Via de connecties van IJstijd is het bestuur terechtgekomen bij Entertainment on Ice en is het gelukt een wervelende ijsshow, waarin licht, geluid en dans samen komen naar Venray te halen.  Met deze openingsact krijgt Winterpret echt een opening, waarover nog lang gesproken zal worden. Speciaal zal Winterpret op deze avond geopend zijn voor het schaatsen tussen 19.00 uur en 23.00 uur.

Adv. Openingsact

Het discoschaatsen

Zaterdagavond 15 december 2018 en 5 januari 2019 zal het discoschaatsen plaatsvinden. Onder aanvoering van DJ Stefan kunnen de jongeren schaatsen met muziek, rook- en lichteffecten. Op beide avonden zal deze disco worden georganiseerd van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Winterpret discoschaatsen

 

Het peuterschaatsen gecombineerd met de Mini-Disco

Elke zondagmorgen (dus vanaf zondag 16 december t/m zondag 06 januari 2019) zal van 10.00 uur tot 12.00 uur het peuterschaatsen, gecombineerd met de mini-disco worden gehouden en waar kun je dan beter zijn, dan op de ijsbaan. Papa en mama (op korte afstand) toekijken hoe de jeugd geniet van de ijspret. Genietend van een heerlijk kopje koffie, de huiselijke sfeer en de glimlach van je kinderen en kleinkinderen, daar wordt toch iedereen warm van. U kunt u meemaken en natuurlijk wordt er ook een gereduceerd tarief gehanteerd van € 2,50 per kind. De baan wordt specifiek afgezet voor de jongsten onder ons, zodat zij op zijn of haar eigen manier kunnen genieten van ijspret.

Peuterschaatsen

 

Het Rabo Schoolschaatsen

In de periode van maandag 17 december t/m vrijdag 21 december 2018 zullen circa 2.000 basisschoolleerlingen van de Venrayse basisscholen komen schaatsen op onze schaatspiste. Deze kinderen hebben vaker nog geen natuurijs mogen meemaken en krijgen nu deze mogelijkheid. Gezellig samen schaatsen en onze Nederlandse schaatssport ontdekken. Speciaal dit jaar is daarbij de ondersteuning van IJstijd.

IJSTIJD!

IJSTIJD! is een nieuw landelijk initiatief om meer kinderen t/m 12 jaar kennis te laten maken met het schaatsen en doorstroming naar de verenigingen te stimuleren. Vanaf oktober start de campagne IJSTIJD!, een initiatief van KNSB, Vereniging Kunstijsbanen Nederland (VKN), Rabobank en KPN.

Met IJSTIJD! krijgen heel veel kinderen tot en met 12 jaar, via het schoolschaatsen de kans om kennis te maken met schaatsen. De kinderen krijgen, na het schoolschaatsen, een polsbandje met unieke code, om via het digitale platform op schaatsen.nl/ijstijd nog een keer te kunnen schaatsen. Door het creëren van een vervolgaanbod hebben verenigingen de zekerheid dat het aanbod door een grote groep schoolschaatsers gezien gaat worden. Het vervolgaanbod kan bestaan uit bijvoorbeeld een proefles of andere activiteit van de vereniging of schaatsschool. IJSTIJD! is een initiatief waarbij er landelijk promotie en publiciteit wordt gegenereerd.

IJstijd

 Curling

Het curlen is niet meer weg te denken en is ook dit jaar wederom prominent aanwezig. In de eerste week van maandag 17 december t/m donderdag 20 december 2018 kan dit op een tweetal manieren.

 1. Elke genoemde dag bestaat tussen 19.00 uur en 20.00 uur de mogelijkheid om met je gezin, vrienden of anderen één uur lang te curlen (inclusief uitleg). U ontvangt twee consumpties, een bittergarnituur en het uur curlen voor slechts € 15,00 per persoon (minimale deelname 4 personen). Wilt u op een andere dag, neem dan contact met ons op, het kan niet in het weekend).
 2. Of u gaat bedrijfscurlen. Dit kan ook een familie- of vriendenteam zijn. Met een team van 4 personen wordt gestreden om het dag klassement. Deelname hieraan kost € 100,00 per team van vier personen (inclusief een hapje en een drankje). Het curlen is beperkt beschikbaar is, dus wie het eerst komt wie het eerst maalt. Opgeven is mogelijk via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerstmarkt

Het Schouwburgplein en her Henseniusplein zal van vrijdag 21 december t/m zondag 23 december 2018 het decor zijn voor een kerstmarkt. 21 Kerstchalets, gevuld met een variatie aan aanbod. Van luxe Kerstartikelen, gebrande noten Guhwein, Duitse delicatessen, borduurwerk, sieraden, chocomel, oliebollen en ga zo maar even door. De Kerstmarkt zal op vrijdag 21 december 2018 om 13.00 uur worden geopend door een prominente Venraynaar en de kamerschoten van de schutterij zullen te horen zijn ten teken dat de Kerstmarkt geopend is. De Kerstmarkt is op deze dag geopend tot 21.00 uur, op zaterdag 22 december van 12.00 uur tot 21.00 uur en op zondag 23 december 2018 van 12.00 uur tot 18.00 uur. Deze laatste dag zal ook de Kerstman de gehele dag op de Kerstmarkt rondlopen. Ook zullen op deze dagen muziekgezelschappen zorgen voor de muzikale ondersteuning.

Moonlight-skating                                                                                                                                        

Kerst: ‘Het blijft de dagen van de liefde, de warmte en de romantiek en in welke ambiance komt deze nu het beste tot zijn recht: ‘Ja’ op de schaatspiste’. Op zaterdag 29 december 2018 tussen 19.00 uur en 23.00 uur worden (verliefde) stelletjes, echtparen en iedereen, die een geweldige avond wil beleven, uitgenodigd om het Moonlight-schaatsen mee te maken. Niemand minder dan DJ Mees Janssen gaat jullie meenemen in een wereld van romantische muziek, de mogelijkheid tot een hapje en een drankje bij knisperend haardvuur, mooie licht- en geluidseffecten en natuurlijk rondschaatsend, handje in handje, wat kan een avond nu nog mooier maken U beleeft het dit jaar bij Winterpret Venray.

Moonlight skating

Speciale openingstijden en voordelen

Op een bepaald aantal dagen zullen er aangepaste openingstijden gelden, die u onderstaand zult terugvinden, maar er bestaat ook de mogelijkheid om te profiteren van verlengde openstellingen en kortingen, zo kunt u op Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag schaatsen van 13.00 uur tot 18.00 uur, dus 5 uur schaatsen voor de prijs van 4 uren.

Spectaculaire afsluiting

Net zo spectaculair als de opening wordt ook de afsluiting, want het bestuur is ook in contact gekomen met IceByk. ‘Weinig mensen zullen er in Venray ooit van gehoord hebben’, zegt Bernie van Lierop, maar hier gaat verandering in komen. De Engelsman Steve Ellis sleutelde vijf jaar aan deze fiets en is nu in Nederland een begrip aan het worden. Het is een ligfiets, met twee hendels om te sturen, de Icebyk glijdt op smalle ijzers om grip te krijgen op de ijsvloer. Hij zoeft geruisloos voorbij, met een topsnelheid van zo’n 40 kilometer per uur. De rechte, snelle stukken zijn, zo zeggen de berijders, een sensatie omdat je zo dicht op het ijs zit. De bochten zijn even wennen, maar het zijstuk houdt het geheel stabiel. Enkel een technisch mankement of een totaal verkeerde beweging kan de Icebyk doen kantelen.

Op zondag 6 januari 2019 zal in Venray het ‘Rabo-Ice-Byk kampioenschap’ georganiseerd worden. In samenwerking met de jeugdcommunity van de Rabobank Venray-Horst aan de Maas en MV-Moves is het gelukt om dit evenement naar Venray te halen. Tussen 14.00 uur en 18.00 uur zal de schaatspiste worden ingezet voor een competitie voor jong en oud kan genieten van dit spektakel.

Rabo Ice Bike

Dank naar de gemeenschap

De realisatie van een editie van de Stichting Winterpret Venray is niet mogelijk zonder de middelen van de sponsoren, maar dit geldt ook zeker voor de deelnemers en om de deelnemers te danken voor de inzet en inbreng in deze editie, zal de schaatsbaan op zondag 6 januari 2019 tussen 18.00 uur en 20.00 uur worden opengesteld om gratis te schaatsen. Natuurlijk zal dit wel gepaard gaan met een telsysteem, want als de baan vol is, is de baan vol.

Personeels-, familiefeest of een avondje stappen

Aangezien dit jaar de combinatie met de horeca geoptimaliseerd is, bestaat ook de mogelijkheid om te genieten van een hapje en een drankje, een feestje te combineren met het schaatsen. Hiervoor kunnen wij u maatwerk aanbieden, wilt u meer weten over deze mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact op middels Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verjaardagsfeestjes

Viert uw kind zijn of haar verjaardag in de kerstperiode of wilt u de kinderen verrassen met een verjaardagsfeestje, dan heeft u nu een unieke mogelijkheid. U kunt ontvangen worden in de horecafaciliteit met een stukje cake, een glaasje ranja, uw kinderen laten schaatsen op de schaatspiste en nadat ze zijn moe gestreden, lekker warm worden in de horecafaciliteit en genieten van een frietje en een snack. U zult niet verbaasd zijn dat uw kinderen genoten zullen hebben van een geweldig feestje. Wilt u meer weten, neem dan vrijblijvend contact op middels Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Openingstijden

Vanaf vrijdag 14 december t/m zondag 6 januari 2019 is de baan geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur met uitzondering van:

 • Vrijdag 14 december 2018                                                                Geopend vanaf 19.00 uur tot 23.00 uur.
 • Maandag 17 december 2018*                                                           Geopend vanaf 15.00 uur tot 19.00 uur.
 • Dinsdag 18 december 2018*                                                             Geopend vanaf 15.00 uur tot 19.00 uur.
 • Woensdag 19 december 2018*                                                         Geopend vanaf 13.00 uur tot 19.00 uur.
 • Donderdag 20 december 2018*                                                        Geopend vanaf 15.00 uur tot 19.00 uur.
 • Vrijdag 21 december 2018 *                                                             Geopend vanaf 12.00 uur.
 • Maandag 24 december 2018                                                             Geopend vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur.
 • Dinsdag 25 december 2018 (Eerste Kerstdag)                                     Geopend vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur.
 • Woensdag 26 december 2018 (Tweede Kerstdag)                               Geopend vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur.
 • Maandag 31 december 2018                                                             Geopend vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur.
 • Dinsdag 01 januari 2019 (Nieuwjaarsdag)                                           Geopend vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur.

Voor de dagen gekenmerkt met een * geldt, dat deze dagen het Rabo schoolschaatsen vanaf 09.00 uur zal plaatsvinden.

Boardingreclame

Zonder uw financiële ondersteuning en/of sponsoring is er geen Winterpret/ijsbaan in Venray. Dit jaar voor het eerst kunt u boarding-reclame krijgen. Deze boardingreclame bestaat uit een reclamezeil van 100 x 75 centimeter (of een veelvoud in de breedte. De prijs is slechts € 500,00, 23 dagen lang is uw bedrijf/instelling prominent te zien. Sponsort u ons al, dan krijgt u dit unieke aanbod voor € 100,00. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Winterpret Venray-gevoel

Winterpret Venray wil zorgen voor een warm gevoel bij u allen en dit evenement wordt georganiseerd voor onze jeugd en u kunt hier nog beter bij betrokken worden. Wordt nu vriend van de ijsbaan, deze vriendengroep ondersteunen via een financiële vergoeding de organisatie van de ijsbaan met een financiële donatie van € 25,00 en in ruil hiervoor ontvangt u een (digitale uitnodiging) uitnodiging voor de opening en twee toegangskaartjes voor deze editie. Voor velen een klein bedrag, echter voor ons een mogelijkheid om u nog meer te betrekken bij onze organisatie. Wilt u, als particulier de organisatie ondersteunen, meldt u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorverkoopadressen

Net als alle jaren, bestaat natuurlijk de mogelijkheid om toegangs- en tienrittenkaarten in de voorverkoop aan te schaffen, natuurlijk ook top als schoencadeautjes. Via de VVV en bij Broodjeszaak Bufkes Venray, kunt u een toegangskaart (€ 5 ,00) of een tienrittenkaart (€40,00) aanschaffen, betaling bij voorkeur cash.

Kerstsfeer

Natuurlijk zorgt Winterpret voor een goede sfeer in het centrum, maar het blijft niet alleen beperkt tot het Schouwburgplein, want op de Grote Markt staat natuurlijk ook nog de Kerststal. De Kerststal, die onlosmakelijk verbonden is aan het Kerstfeest en de Venrayse Grote Markt. Ook de traditionele Kerstboom zal weer het straatbeeld verfraaien en zorgen dat Venray geniet van het grootste familiefeest, de Kerstdagen.

Kerstmarkt krijgt vorm

Venray krijgt dit jaar voor het eerst een kerstmarkt. Op 21, 22 en 23 december geven 21 ondernemers invulling aan deze markt. Daarnaast wordt er een programma samengesteld met veel muziek en uiteraard met de kerstman. Door Ron Koenen (Peel en Maas-Venray)

img737

Deze ondernemers krijgen ieder een eigen kerstchalet op het Henseniusplein en Schouwburgplein. “We sluiten de markt aan op de ijsbaan waardoor er een mooi geheel ontstaat”, aldus Harrie Rongen, een van de initiatiefnemers.Het idee van een kerstmarkt in Venray is vorig jaar ontstaan bij Venray Centraal, de vereniging van centrumondernemers. Voorzitter Harrie Rongen is blij met de deelname van vooral Venrayse ondernemers aan de markt. “Ongeveer 80 procent komt uit Venray. Dat is heel mooi. We gaan er ook samen een hele mooie markt van maken.” De markt is op vrijdag open van 13.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. “We hebben inmiddels tien muziekgezelschappen die verspreid over deze drie dagen op het podium muziek gaan maken. Daarnaast trekken diverse draaiorgels door het centrum van Venray.”

De invulling van de kerstchalets is een combinatie van food en non-food. “Naast heel veel leuke hebbedingetjes is er natuurlijk glühwein, bratwurst, kaas etc. In mijn ogen een heel mooi aanbod”, legt Sjef Pappers uit. Hij heeft samen met Harrie Rongen de markt van de grond getrokken. Sjef en Harrie werken nauw samen met de Stichting Winterpret die de organisatie van de ijsbaan in handen heeft. “Deze activiteiten vullen elkaar mooi aan.” Bijzonder op de markt is de oude arrenslee van Inalfa. “Bij de verhuizing van Inalfa zou de arrenslee bij het afval terecht zijn gekomen. Christ van den Munckhof van Peel en Maas heeft de arrenslee en rendieren zeker gesteld.

Die gaan we nu een plek geven op de kerstmarkt. Voor de bezoekers is het leuk om in de arrenslee met de kerstman op de foto te gaan”, aldus Harrie Rongen. “Peel en Maas gaat de arrenslee op de zondag ook gebruiken voor eigen promotie. Bedrijven die ook iets soortgelijks willen gaan doen op vrijdag en/of zaterdag, kunnen dit bij ons kenbaar maken.”

Kom schaatsen bij de Stichting Winterpret Venray, want het is IJSTIJD!

ijstijd SchaatsenInJouwBuurt CollectiefBeeldLiggend totaal

Het is IJSTIJD! Tijd om te gaan schaatsen met het hele gezin. Kinderen kunnen hun klasgenootjes, vriendjes of vriendinnetjes meebrengen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond! Dus kom naar de Venrayse ijsbaan in, want vanaf vrijdag 14 december 2018 zijn we weer open. Goed nieuws: kinderen tot en met 12 jaar kunnen dankzij IJSTIJD! na het schoolschaatsen met korting nog een keer schaatsen als ze een unieke code verzilveren.

Vele tijdelijke ijsbanen vormden sinds 2011 het collectief van IJSTIJD! De naam staat vanaf nu voor een veel breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. De eerste stap is om komend jaar 250.000 kinderen via het schoolschaatsen op een leuke manier kennis te laten maken met de sport. IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN.

Via lespakketten en schoolschaatslessen krijgen basisschoolkinderen vaak een eerste echte kennismaking met de puur Hollandse schaatssport. Vanaf dit seizoen ontvangen zij na hun schaatsles op de Venrayse ijsbaan een cool IJSTIJD!-polsbandje met een unieke code die hen de gelegenheid biedt om nog eens gratis of voordelig te gaan schaatsen. Verzilveren kan via schaatsen.nl/ijstijd. Zo kunnen de kinderen laagdrempelig extra schaatsplezier beleven. Hopelijk brengt dit weer nieuwe talenten voort, die later in de voetsporen van Sven en Ireen, Sjinkie of Suzanne kunnen treden.

Meer bewegen

IJSTIJD! speelt in op het maatschappelijke streven om de jeugd meer te laten bewegen. Sport is goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind. Schaatsen staat voor plezier op het ijs, coördinatie, kracht en snelheid. Deze wintersport zit in het DNA van de Nederlander. Als het één nacht vriest, dromen velen van toeren op natuurijs en de Elfstedentocht.

In Nederland leren kinderen fietsen en zwemmen en daar hoort natuurlijk ook schaatsen bij.

Sinds strenge winters minder vaak voorkomen, is het echter niet meer vanzelfsprekend dat de jeugd leert schaatsen op natuurijs. De KNSB en haar samenwerkingspartners willen alle kinderen daarom met deze oer-Hollandse sport laten kennismaken op kunstijs. Ons land telt 23 grote kunstijsbanen, die vanaf oktober tot april open zijn, en vele tientallen kleinere ijsbanen, die veelal vanaf Sinterklaas tot het einde van de kerstvakantie in de stads- en dorpscentra liggen.

Samenwerking

De KNSB werkt voor IJSTIJD! samen met vele partijen. De kunstijsbanen, schaatsscholen, schaatsverenigingen en basisscholen spelen een belangrijke rol. Hoofdsponsor KPN is vanaf het eerste begin nauw betrokken geweest bij IJSTIJD! en is ook in deze editie één van de belangrijkste dragers van deze campagne. De VKN nam mede het initiatief om IJSTIJD! uit te breiden met de vaste kunstijsbanen. Rabobank is nieuwkomer en ondersteunt IJSTIJD! om de lokale verbinding met de schaatsverenigingen te versterken. Daarnaast hebben Croky, Daikin, Tonzon en Trachitol en de mediapartners De Telegraaf en 100%NL het jeugdschaatsplan ook omarmd.

De Venrayse ijsbaan is tussen 14 december 2018 t/m zondag 06 januari 2019 elke dag geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur. Informatie over openingstijden en entreeprijzen kun je vinden op www.winterpretvenray.nl

 

Het eerste Venrayse Ice-Byk Kampioenschap

DSC 2049

Zondag 6 januari 2019 gaat het echt gebeuren: De organisatie van het eerste Venrays Kampioenschap Ice-byken en ja, het is inderdaad waar: Gewoon met de fiets het ijs op en proberen de beste tijd neer te zetten. Iedereen van 4 t/m 85 jaar kan deelnemen, door middel van een wedstrijdparcours komt er straks een winnaar van het Venrays Kampioenschap Ice-Byken.

Om dit evenement te kunnen organiseren, zijn wij op zoek naar een sponsor(en) om dit evenement mede mogelijk te maken. De mogelijkheid bestaat om uw bedrijfsnaam aan dit evenement te koppelen en op gepaste wijze daar uiting aan te geven.

Zo kunnen de fietsen voorzien worden van uw bedrijfsreclame, uw naam gekoppeld worden aan dit unieke evenement, wat een hype is in Rotterdam en Amsterdam. Ook zijn wij op zoek naar ondernemers, die een bijdrage kunnen leveren aan een mooi en aantrekkelijk prijzenpakket.

Graag gaan wij met u in gesprek om de sponsormogelijkheden met elkaar te bespreken. Wilt u meer informatie, Neem dan contact op met de sponsorcommissie van de Stichting Winterpret Venray via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor specifieke vragen over het Icebyken, kunt u het beste contact zoeken met Bernie van Lierop.

 

Het bestuur van de Stichting Winterpret Venray presenteert het programma

De Stichting Winterpret Venray presenteert U:

Het bestuur van de Stichting Winterpret Venray heeft op zondag 14 oktober 2018 haar nieuwe plannen voor de editie 2018-2019 gepresenteerd. In een samenwerking met de Stichting Winterpret Venray en Nika Actief, werd op de schuttersweide de plannen gepresenteerd tijdens de kick-off, een nieuw evenement om de sponsoren kennis te laten maken met de plannen.

Deze editie zal in het teken staan van beleving. Het bestuur  heeft goed geluisterd naar de op-en aanmerkingen vanuit de afgelopen drie jaren en heeft dit omgezet in een concreet programma, wat wij graag aan de inwoners presenteren.

Wat kunt u verwachten?

De ijsbaan

De ingang tot de ijsbaan zal voortaan nog maar op één manier mogelijk zijn en hierdoor ontstaat ook de controle op de eigendommen van de schaatsers. Door deze ‘unieke’  ingang te creëren, zal ook voor het  schaatsers meer veiligheid komen, omdat je vanuit de uitgiftetent rechtstreeks oversteekt naar de baan.

Horecafaciliteit

Het gemis aan een echte horecafaciliteit werd als een groot gemis gezien. In samenspraak met de stichting Horecaevenementen Venray zal dit jaar voorzien worden in de ze behoefte. Ouders, opa’s en oma’s kunnen in de schaatshut (geheel in winterse sferen) uitkijken over de schaatspiste en genieten van onze aloude Nederlands bezigheid. Ook biedt dit mogelijkheden voor (kleine) feestjes, kinderfeestjes en ga zo maar door.

IJstijd

ijstijd logo cmyk Zonder payoff GROOT 768x666

Wie denkt aan ijstijd, ziet vaak een plaatje van een winters landschap. Maar IJstijd is meer, het is namelijk een project vanuit de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond, die jaarlijks een 50-tal ijsbanen ondersteunen op diverse fronten.  IJstijd is bedoeld om kinderen op jonge leeftijd met kennis te laten maken met de schaatssport. De projectleider vanuit de KNSB is verheugd op de Venrayse samenwerking, hij ziet vele positieve aspecten, waar menige andere organisator profijt van kan hebben.

Openingsact

Vrijdagmiddag 14 december hebben wij een exclusiviteit voor de kinderen van de sponsoren, zij mogen namelijk van 14.00 uur tot 17.00 uur de primeur hebben om als eerste te schaatsen op onze ijspiste.

Vrijdag 14 december 2018 zal de ijsbaan officieel worden geopend met een openingsact. Het bestuur is nagenoeg rond met de invulling, maar dit belooft een happening te worden. Om een geslaagde opening te kunnen realiseren, zal de ijspiste deze dag geopend zijn van 19.00 uur tot 23.00 uur.

Peuterschaatsen

Een veel gehoorde opmerking in het afgelopen jaar is het gemis aan het peuterschaatsen. De schaatssnelheid van de jeugd is natuurlijk niet met elkaar te vergelijken, dus zal er vanaf deze editie op elke zondagmorgen het peuterschaatsen georganiseerd worden (van 10.00 uur tot 12.00 uur) zal de baan worden verkleind voor onze jonge schaatsers en kunnen zij bovendien genieten van een minidisco, te vergelijken met de minidisco’s op de campings in de zomer. De papa’s en mama’s en opa’s en oma’s genietend op het terras van de minidisco.

Kerstmarkt

Van vrijdag 21 tot zondag 23 december 2018 zal er een kerstmarkt verschijnen op het Schouwburgplein. Een sfeervol opgezette kerstmarkt zal dit weekend het decor zijn van het Schouwburg- en Henseniusplein. Ook zal er een heus podium geplaatst worden, waarbij muziek- en zangverenigingen hun talenten kunnen laten horen.

Wij doen dus ook een oproep aan zangkoren, muziekverenigingen, Joeks kapellen, die op vrijdag 21 december t/m zondag 23 december 2018 tussen 10.00 uur en 22.00 uur een optreden willen verzorgen om de sfeer optimaal te laten zijn. Voor meer informatie, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u op andere tijden heerlijk muziek komen maken, neem dan ook contact op.

Het Rabobank schoolschaatsen

In de eerste week van de plaatsing zal overdag in het teken staan van het Rabobank Schoolschaatsen. Ruim 2.500 basisschoolleerlingen zullen deze dagen op de ijsbaan rondschaatsen om het schaatsen te beleven.  De komende week zullen alle basisscholen hierover (wederom) worden aangeschreven. Van maandag 17 december t/m vrijdag 21 december vindt het Rabobank schoolschaatsen plaats (m.u.v. de woensdagmiddag).

Curling

In de afgelopen jaren geniet het curling steeds meer perspectieven. Heerlijk een avondje op een sportieve manier met elkaar bezig zijn. Families, vrienden, personeelsverenigingen, vriendengroepen kunnen op een gezellige avond met elkaar curlen voor een dagklassement met dagelijks nieuwe prijzen. Het curlen is echt booming en wij hopen dat vele personen zich geroepen voelen om hieraan deel te nemen. Door de uitbreiding met de horeca, geeft dit ook nieuwe mogelijkheden. Wilt u meer informatie of zich aanmelden, mail dan!

Moonlight Skating

Zaterdag 29 december 2018 wordt er een nieuw element toegevoegd: Het Moonlight Skating. In een adembenemende sfeer met een bekende DJ schaatsen in een romantische sfeer. Candlelight- en lovesongs, bijpassende lichten en een unieke kerstentourage, gecombineerd met een hapje en een drankje zullen op deze avond de boventoon voeren. Dit wordt een nieuw evenement, maar alle voortekenen lijken erop dat u dit niet mag missen. Geniet lekker van deze ongedwongen avond. Binnenkort zult u onze DJ vernemen, waardoor u zeker enthousiast wordt.

Het eerste Venrays kampioenschap Icebyken

DSC 2237

Wat inmiddels een groot succes is in plaatsen als Den Haag en Rotterdam zal voor het eerst in Venray beleefd worden. Op zondagmiddag 6 januari 2019 zal het eerste Venrays Kampioenschap Icebyken oftewel ijsfietsen worden georganiseerd. Bernie van Lierop is zeer enthousiast om dit evenement naar Venray te hebben kunnen halen.  Dit evenement biedt de mogelijkheid voor jong en oud, van 4 t/m 85 om op de fiets te genieten van het ijs. Op speciaal geprepareerde fietsen gaan we een kampioenschap organiseren en nog veel meer. Deelname zal in competitieverband gebeuren en opgave hiervoor is noodzakelijk. Wilt u meer informatie, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onze sponsorcommissie is volop op zoek naar sponsoren, die wellicht hun naam willen koppelen aan dit kampioenschap, interesse neem contact op met de sponsorcommissie.

 Kaartverkoop

Vanaf half november 2018 zullen wederom de tienrittenkaarten en de toegangskaartjes beschikbaar zijn in de voorverkoop. Nieuw dit jaar is ook dat de entreekaarten gekocht kunnen worden online. Via Ticketpartners zul deze nieuwe technologie worden toegepast en verder volgen er nog diverse acties, zoals bijvoorbeeld met Croky Chips.

Sponsorpakketten

De sponsorcommissie, bestaande uit Wim Peeters, Gerard van Dijck (Ondersteund door Piet Swinkels en Bernie van Lierop) zijn volop bezig om onze sponsoren en kandidaat-sponsors te benaderen. Natuurlijk kan het zijn dat het ons niet lukt om iedereen persoonlijk te benaderen, kijk op www.winterpretvenray.nl voor onze sponsorpakketten of mail voor informatie.

Overigen

Buiten deze bijzondere evenementen kan er verder worden geschaatst op elke dag van 10.00 uur tot 22.00 uur. Op de website www.winterpretvenray.nl is het volledige programma te downloaden en op social media zal de komende tijd veel informatie volgen. Wilt u meer informatie of contact zoeken met de organisatie kan dit via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

IJsbaan met kerstmarkt

‘Beleving verder uitbouwen’

IJsbaan met kerstmarkt

Venray | Met de temperaturen van de afgelopen periode denk je er wellicht nog helemaal niet aan, maar over drie maanden komt er weer een ijsbaan in Venray.  Dat heeft de stichting Stichting Winterpret Venray deze week bekendgemaakt.

“Van vrijdag 14 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019 staat Winterpret in Venray garant voor drie weken lekker schaatsen in een sfeervolle entourage, zodat veel mensen het centrum zullen bezoeken en het rondom de kerstdagen gezellig druk wordt in de winkels en de horeca”, meldt secretaris Bernie van Lierop.  “De komende jaren willen we de beleving van Winterpret verder uitbouwen, onder meer door het opzetten van een kerstmarkt, die dit jaar, in samenwerking met ondernemersvereniging Venray Centraal, in het weekend van 21,22 en 23 december op het Henseniusplein en rondom de ijsbaan komt te staan. We beginnen nu met één weekend aan de vooravond van Kerstmis, maar de bedoeling is zeker om de kerstmarkt in de toekomst verder te laten groeien.”

Een twintigtal kramen, voor het overgrote deel bezet door Venrayse ondernemers, zullen volgens Van Lierop ‘voor extra sfeer zorgen en daarmee publiek op de been brengen’. “En vanaf de opening tot en met de kerstmarkt staat er ook een podium, waar diverse optredens plaatsvinden. De komende weken zal ook dat programma verder ingevuld worden.”

Daarnaast organiseert Winterpret ook extra activiteiten op de ijsbaan, zoals het traditionele schoolschaatsen, het peuterschaatsen op de zondagochtenden en ‘moonlight skating’. “Bovendien wordt er momenteel gewerkt aan nog enkele andere ideeën. Dat gebeurt onder meer in samenwerking met de stichting Horeca Evenementen Venray, die t dit jaar de catering de horeca gaat verzorgen. Uiteraard ontbreekt de populaire curlingcompetitie voor bedrijven niet. Die wedstrijden beginnen al een aardige traditie te worden.”

Op zondagmiddag 14 oktober van 14.00 uur tot 16.30 uur organiseert de stichting in het schuttersgebouw van  Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan in Venray aan de Loonsedijk 5A in Merselo een sponsorbijeenkomst voor al haar huidige en toekomstige sponsors. “De afgelopen jaren is er met financiële ondersteuning van de gemeente Venray en heel veel bedrijven een solide basis gelegd voor de ijsbaan in hartje Venray. We hopen heel veel ondernemers die middag te mogen begroeten om met hen het laatste Winterpret-nieuws te delen. Samen met hen willen we er een nog mooier evenement van maken. Een ijsfestijn dat Venray nog meer op de kaart zet en waar mensen graag naartoe komen”, meldt Van Lierop.

Het bestuur van de Stichting Winterpret Venray bestaat naast secretaris Bernie van Lierop uit voorzitter Wim Peeters, penningsmeester Piet Swinkels en de bestuursleden Gerard van Dijck en Harrie Linssen.

Kijk voor  meer informatie over het programma en de sponsorpakketten op de website www.winterpretvenray.nl. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Tekst: Ron Koenen - Peel en Maas Venray

Telefoon

06 - 417 72 275

Mail

info@winterpretvenray.nl

Volgt u ons

Facebook