Menu
A+ A A-

‘Beleving verder uitbouwen’

IJsbaan met kerstmarkt

Venray | Met de temperaturen van de afgelopen periode denk je er wellicht nog helemaal niet aan, maar over drie maanden komt er weer een ijsbaan in Venray.  Dat heeft de stichting Stichting Winterpret Venray deze week bekendgemaakt.

“Van vrijdag 14 december 2018 t/m zondag 6 januari 2019 staat Winterpret in Venray garant voor drie weken lekker schaatsen in een sfeervolle entourage, zodat veel mensen het centrum zullen bezoeken en het rondom de kerstdagen gezellig druk wordt in de winkels en de horeca”, meldt secretaris Bernie van Lierop.  “De komende jaren willen we de beleving van Winterpret verder uitbouwen, onder meer door het opzetten van een kerstmarkt, die dit jaar, in samenwerking met ondernemersvereniging Venray Centraal, in het weekend van 21,22 en 23 december op het Henseniusplein en rondom de ijsbaan komt te staan. We beginnen nu met één weekend aan de vooravond van Kerstmis, maar de bedoeling is zeker om de kerstmarkt in de toekomst verder te laten groeien.”

Een twintigtal kramen, voor het overgrote deel bezet door Venrayse ondernemers, zullen volgens Van Lierop ‘voor extra sfeer zorgen en daarmee publiek op de been brengen’. “En vanaf de opening tot en met de kerstmarkt staat er ook een podium, waar diverse optredens plaatsvinden. De komende weken zal ook dat programma verder ingevuld worden.”

Daarnaast organiseert Winterpret ook extra activiteiten op de ijsbaan, zoals het traditionele schoolschaatsen, het peuterschaatsen op de zondagochtenden en ‘moonlight skating’. “Bovendien wordt er momenteel gewerkt aan nog enkele andere ideeën. Dat gebeurt onder meer in samenwerking met de stichting Horeca Evenementen Venray, die t dit jaar de catering de horeca gaat verzorgen. Uiteraard ontbreekt de populaire curlingcompetitie voor bedrijven niet. Die wedstrijden beginnen al een aardige traditie te worden.”

Op zondagmiddag 14 oktober van 14.00 uur tot 16.30 uur organiseert de stichting in het schuttersgebouw van  Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan in Venray aan de Loonsedijk 5A in Merselo een sponsorbijeenkomst voor al haar huidige en toekomstige sponsors. “De afgelopen jaren is er met financiële ondersteuning van de gemeente Venray en heel veel bedrijven een solide basis gelegd voor de ijsbaan in hartje Venray. We hopen heel veel ondernemers die middag te mogen begroeten om met hen het laatste Winterpret-nieuws te delen. Samen met hen willen we er een nog mooier evenement van maken. Een ijsfestijn dat Venray nog meer op de kaart zet en waar mensen graag naartoe komen”, meldt Van Lierop.

Het bestuur van de Stichting Winterpret Venray bestaat naast secretaris Bernie van Lierop uit voorzitter Wim Peeters, penningsmeester Piet Swinkels en de bestuursleden Gerard van Dijck en Harrie Linssen.

Kijk voor  meer informatie over het programma en de sponsorpakketten op de website www.winterpretvenray.nl. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Tekst: Ron Koenen - Peel en Maas Venray

Telefoon

06 - 417 72 275

Mail

info@winterpretvenray.nl

Volgt u ons

Facebook