Menu
A+ A A-

De Stichting Winterpret Venray presenteert U:

Het bestuur van de Stichting Winterpret Venray heeft op zondag 14 oktober 2018 haar nieuwe plannen voor de editie 2018-2019 gepresenteerd. In een samenwerking met de Stichting Winterpret Venray en Nika Actief, werd op de schuttersweide de plannen gepresenteerd tijdens de kick-off, een nieuw evenement om de sponsoren kennis te laten maken met de plannen.

Deze editie zal in het teken staan van beleving. Het bestuur  heeft goed geluisterd naar de op-en aanmerkingen vanuit de afgelopen drie jaren en heeft dit omgezet in een concreet programma, wat wij graag aan de inwoners presenteren.

Wat kunt u verwachten?

De ijsbaan

De ingang tot de ijsbaan zal voortaan nog maar op één manier mogelijk zijn en hierdoor ontstaat ook de controle op de eigendommen van de schaatsers. Door deze ‘unieke’  ingang te creëren, zal ook voor het  schaatsers meer veiligheid komen, omdat je vanuit de uitgiftetent rechtstreeks oversteekt naar de baan.

Horecafaciliteit

Het gemis aan een echte horecafaciliteit werd als een groot gemis gezien. In samenspraak met de stichting Horecaevenementen Venray zal dit jaar voorzien worden in de ze behoefte. Ouders, opa’s en oma’s kunnen in de schaatshut (geheel in winterse sferen) uitkijken over de schaatspiste en genieten van onze aloude Nederlands bezigheid. Ook biedt dit mogelijkheden voor (kleine) feestjes, kinderfeestjes en ga zo maar door.

IJstijd

ijstijd logo cmyk Zonder payoff GROOT 768x666

Wie denkt aan ijstijd, ziet vaak een plaatje van een winters landschap. Maar IJstijd is meer, het is namelijk een project vanuit de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond, die jaarlijks een 50-tal ijsbanen ondersteunen op diverse fronten.  IJstijd is bedoeld om kinderen op jonge leeftijd met kennis te laten maken met de schaatssport. De projectleider vanuit de KNSB is verheugd op de Venrayse samenwerking, hij ziet vele positieve aspecten, waar menige andere organisator profijt van kan hebben.

Openingsact

Vrijdagmiddag 14 december hebben wij een exclusiviteit voor de kinderen van de sponsoren, zij mogen namelijk van 14.00 uur tot 17.00 uur de primeur hebben om als eerste te schaatsen op onze ijspiste.

Vrijdag 14 december 2018 zal de ijsbaan officieel worden geopend met een openingsact. Het bestuur is nagenoeg rond met de invulling, maar dit belooft een happening te worden. Om een geslaagde opening te kunnen realiseren, zal de ijspiste deze dag geopend zijn van 19.00 uur tot 23.00 uur.

Peuterschaatsen

Een veel gehoorde opmerking in het afgelopen jaar is het gemis aan het peuterschaatsen. De schaatssnelheid van de jeugd is natuurlijk niet met elkaar te vergelijken, dus zal er vanaf deze editie op elke zondagmorgen het peuterschaatsen georganiseerd worden (van 10.00 uur tot 12.00 uur) zal de baan worden verkleind voor onze jonge schaatsers en kunnen zij bovendien genieten van een minidisco, te vergelijken met de minidisco’s op de campings in de zomer. De papa’s en mama’s en opa’s en oma’s genietend op het terras van de minidisco.

Kerstmarkt

Van vrijdag 21 tot zondag 23 december 2018 zal er een kerstmarkt verschijnen op het Schouwburgplein. Een sfeervol opgezette kerstmarkt zal dit weekend het decor zijn van het Schouwburg- en Henseniusplein. Ook zal er een heus podium geplaatst worden, waarbij muziek- en zangverenigingen hun talenten kunnen laten horen.

Wij doen dus ook een oproep aan zangkoren, muziekverenigingen, Joeks kapellen, die op vrijdag 21 december t/m zondag 23 december 2018 tussen 10.00 uur en 22.00 uur een optreden willen verzorgen om de sfeer optimaal te laten zijn. Voor meer informatie, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wilt u op andere tijden heerlijk muziek komen maken, neem dan ook contact op.

Het Rabobank schoolschaatsen

In de eerste week van de plaatsing zal overdag in het teken staan van het Rabobank Schoolschaatsen. Ruim 2.500 basisschoolleerlingen zullen deze dagen op de ijsbaan rondschaatsen om het schaatsen te beleven.  De komende week zullen alle basisscholen hierover (wederom) worden aangeschreven. Van maandag 17 december t/m vrijdag 21 december vindt het Rabobank schoolschaatsen plaats (m.u.v. de woensdagmiddag).

Curling

In de afgelopen jaren geniet het curling steeds meer perspectieven. Heerlijk een avondje op een sportieve manier met elkaar bezig zijn. Families, vrienden, personeelsverenigingen, vriendengroepen kunnen op een gezellige avond met elkaar curlen voor een dagklassement met dagelijks nieuwe prijzen. Het curlen is echt booming en wij hopen dat vele personen zich geroepen voelen om hieraan deel te nemen. Door de uitbreiding met de horeca, geeft dit ook nieuwe mogelijkheden. Wilt u meer informatie of zich aanmelden, mail dan!

Moonlight Skating

Zaterdag 29 december 2018 wordt er een nieuw element toegevoegd: Het Moonlight Skating. In een adembenemende sfeer met een bekende DJ schaatsen in een romantische sfeer. Candlelight- en lovesongs, bijpassende lichten en een unieke kerstentourage, gecombineerd met een hapje en een drankje zullen op deze avond de boventoon voeren. Dit wordt een nieuw evenement, maar alle voortekenen lijken erop dat u dit niet mag missen. Geniet lekker van deze ongedwongen avond. Binnenkort zult u onze DJ vernemen, waardoor u zeker enthousiast wordt.

Het eerste Venrays kampioenschap Icebyken

DSC 2237

Wat inmiddels een groot succes is in plaatsen als Den Haag en Rotterdam zal voor het eerst in Venray beleefd worden. Op zondagmiddag 6 januari 2019 zal het eerste Venrays Kampioenschap Icebyken oftewel ijsfietsen worden georganiseerd. Bernie van Lierop is zeer enthousiast om dit evenement naar Venray te hebben kunnen halen.  Dit evenement biedt de mogelijkheid voor jong en oud, van 4 t/m 85 om op de fiets te genieten van het ijs. Op speciaal geprepareerde fietsen gaan we een kampioenschap organiseren en nog veel meer. Deelname zal in competitieverband gebeuren en opgave hiervoor is noodzakelijk. Wilt u meer informatie, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Onze sponsorcommissie is volop op zoek naar sponsoren, die wellicht hun naam willen koppelen aan dit kampioenschap, interesse neem contact op met de sponsorcommissie.

 Kaartverkoop

Vanaf half november 2018 zullen wederom de tienrittenkaarten en de toegangskaartjes beschikbaar zijn in de voorverkoop. Nieuw dit jaar is ook dat de entreekaarten gekocht kunnen worden online. Via Ticketpartners zul deze nieuwe technologie worden toegepast en verder volgen er nog diverse acties, zoals bijvoorbeeld met Croky Chips.

Sponsorpakketten

De sponsorcommissie, bestaande uit Wim Peeters, Gerard van Dijck (Ondersteund door Piet Swinkels en Bernie van Lierop) zijn volop bezig om onze sponsoren en kandidaat-sponsors te benaderen. Natuurlijk kan het zijn dat het ons niet lukt om iedereen persoonlijk te benaderen, kijk op www.winterpretvenray.nl voor onze sponsorpakketten of mail voor informatie.

Overigen

Buiten deze bijzondere evenementen kan er verder worden geschaatst op elke dag van 10.00 uur tot 22.00 uur. Op de website www.winterpretvenray.nl is het volledige programma te downloaden en op social media zal de komende tijd veel informatie volgen. Wilt u meer informatie of contact zoeken met de organisatie kan dit via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Telefoon

06 - 417 72 275

Mail

info@winterpretvenray.nl

Volgt u ons

Facebook