Menu
A+ A A-

Het bestuur van de Stichting Winterpret Venray heeft voor dit jaar een aantal nieuwe elementen geïntroduceerd en men hecht waarde aan een goede opening en een goede afsluiting en dit houdt in dat er voorzien is in een spectaculaire opening komt op vrijdag 14 december 2018.

ijstijd SchaatsenInJouwBuurt CollectiefBeeldLiggend totaal

Algemeen

Dit jaar is veel energie gestoken in de beleving, het moet een feest worden om Winterpret Venray te mogen beleven. Het bestuur heeft goed geluisterd naar de bezoekers en organisatorisch het geheel opnieuw bekeken en waar nodig, gekozen voor een andere opzet. Zo zal er vanaf dit jaar slechts op één manier de schaatspiste kunnen worden betreden en dat zal via de schaatsuitgifte zijn. De ijsbaan ligt gecentreerd in de evenemententent en daar de nieuwe entourage zult u zich wanen in winterse sferen.  De mogelijkheid bestaat om vooraf online tickets te bestellen (zeer binnenkort beschikbaar).

Horecafaciliteit

De horecafaciliteit is dit jaar het grootste verbeterpunt. Aan de kopse kant van de ijsbaan (aan de zijde van de oude Albert Heijn) komt een horecatent. In dit horecagedeelte kunt u in een ‘huiskamer’  met knisperend haardvuur genieten van het uitzicht op de ijsbaan en tegelijkertijd genieten van uw natje en droogje. Meer kunt u zich toch niet wensen?

 

Lekker opwarmen

Opening

Dit jaar wordt de mogelijkheid geboden aan de kinderen van sponsoren om op de vrijdagmiddag de ijsbaan als eerste te gaan proberen (14.00 uur tot 17.00 uur). Op deze manier bieden  zij de sponsoren een weder prestatie voor de financiële ondersteuning en kunnen ze als eerste genieten van de ijsbaan.

De opening op vrijdag 14 december 2018 zal om 17.00 uur beginnen, wanneer vele renners van Run-for-Health met fakkels door bepaalde wijken en kerkdorpen met brandende fakkels gaan rennen om de inwoners te attenderen op de opening van Winterpret. Omstreeks 18.00 uur komen deze renners samen bij de Sint Petrus Banden Kerk, waar de pastoor Marthoma Alexander zal met zijn misdienaren worden opgehaald en men zal via de Grotestraat naar Winterpret gaan om daar bij de ijsbaan de baan officieel in te laten zegenen. Daarna komt er een spectaculaire openingsshow.

Via de connecties van IJstijd is het bestuur terechtgekomen bij Entertainment on Ice en is het gelukt een wervelende ijsshow, waarin licht, geluid en dans samen komen naar Venray te halen.  Met deze openingsact krijgt Winterpret echt een opening, waarover nog lang gesproken zal worden. Speciaal zal Winterpret op deze avond geopend zijn voor het schaatsen tussen 19.00 uur en 23.00 uur.

Adv. Openingsact

Het discoschaatsen

Zaterdagavond 15 december 2018 en 5 januari 2019 zal het discoschaatsen plaatsvinden. Onder aanvoering van DJ Stefan kunnen de jongeren schaatsen met muziek, rook- en lichteffecten. Op beide avonden zal deze disco worden georganiseerd van 19.00 uur tot 22.00 uur.

Winterpret discoschaatsen

 

Het peuterschaatsen gecombineerd met de Mini-Disco

Elke zondagmorgen (dus vanaf zondag 16 december t/m zondag 06 januari 2019) zal van 10.00 uur tot 12.00 uur het peuterschaatsen, gecombineerd met de mini-disco worden gehouden en waar kun je dan beter zijn, dan op de ijsbaan. Papa en mama (op korte afstand) toekijken hoe de jeugd geniet van de ijspret. Genietend van een heerlijk kopje koffie, de huiselijke sfeer en de glimlach van je kinderen en kleinkinderen, daar wordt toch iedereen warm van. U kunt u meemaken en natuurlijk wordt er ook een gereduceerd tarief gehanteerd van € 2,50 per kind. De baan wordt specifiek afgezet voor de jongsten onder ons, zodat zij op zijn of haar eigen manier kunnen genieten van ijspret.

Peuterschaatsen

 

Het Rabo Schoolschaatsen

In de periode van maandag 17 december t/m vrijdag 21 december 2018 zullen circa 2.000 basisschoolleerlingen van de Venrayse basisscholen komen schaatsen op onze schaatspiste. Deze kinderen hebben vaker nog geen natuurijs mogen meemaken en krijgen nu deze mogelijkheid. Gezellig samen schaatsen en onze Nederlandse schaatssport ontdekken. Speciaal dit jaar is daarbij de ondersteuning van IJstijd.

IJSTIJD!

IJSTIJD! is een nieuw landelijk initiatief om meer kinderen t/m 12 jaar kennis te laten maken met het schaatsen en doorstroming naar de verenigingen te stimuleren. Vanaf oktober start de campagne IJSTIJD!, een initiatief van KNSB, Vereniging Kunstijsbanen Nederland (VKN), Rabobank en KPN.

Met IJSTIJD! krijgen heel veel kinderen tot en met 12 jaar, via het schoolschaatsen de kans om kennis te maken met schaatsen. De kinderen krijgen, na het schoolschaatsen, een polsbandje met unieke code, om via het digitale platform op schaatsen.nl/ijstijd nog een keer te kunnen schaatsen. Door het creëren van een vervolgaanbod hebben verenigingen de zekerheid dat het aanbod door een grote groep schoolschaatsers gezien gaat worden. Het vervolgaanbod kan bestaan uit bijvoorbeeld een proefles of andere activiteit van de vereniging of schaatsschool. IJSTIJD! is een initiatief waarbij er landelijk promotie en publiciteit wordt gegenereerd.

IJstijd

 Curling

Het curlen is niet meer weg te denken en is ook dit jaar wederom prominent aanwezig. In de eerste week van maandag 17 december t/m donderdag 20 december 2018 kan dit op een tweetal manieren.

 1. Elke genoemde dag bestaat tussen 19.00 uur en 20.00 uur de mogelijkheid om met je gezin, vrienden of anderen één uur lang te curlen (inclusief uitleg). U ontvangt twee consumpties, een bittergarnituur en het uur curlen voor slechts € 15,00 per persoon (minimale deelname 4 personen). Wilt u op een andere dag, neem dan contact met ons op, het kan niet in het weekend).
 2. Of u gaat bedrijfscurlen. Dit kan ook een familie- of vriendenteam zijn. Met een team van 4 personen wordt gestreden om het dag klassement. Deelname hieraan kost € 100,00 per team van vier personen (inclusief een hapje en een drankje). Het curlen is beperkt beschikbaar is, dus wie het eerst komt wie het eerst maalt. Opgeven is mogelijk via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerstmarkt

Het Schouwburgplein en her Henseniusplein zal van vrijdag 21 december t/m zondag 23 december 2018 het decor zijn voor een kerstmarkt. 21 Kerstchalets, gevuld met een variatie aan aanbod. Van luxe Kerstartikelen, gebrande noten Guhwein, Duitse delicatessen, borduurwerk, sieraden, chocomel, oliebollen en ga zo maar even door. De Kerstmarkt zal op vrijdag 21 december 2018 om 13.00 uur worden geopend door een prominente Venraynaar en de kamerschoten van de schutterij zullen te horen zijn ten teken dat de Kerstmarkt geopend is. De Kerstmarkt is op deze dag geopend tot 21.00 uur, op zaterdag 22 december van 12.00 uur tot 21.00 uur en op zondag 23 december 2018 van 12.00 uur tot 18.00 uur. Deze laatste dag zal ook de Kerstman de gehele dag op de Kerstmarkt rondlopen. Ook zullen op deze dagen muziekgezelschappen zorgen voor de muzikale ondersteuning.

Moonlight-skating                                                                                                                                        

Kerst: ‘Het blijft de dagen van de liefde, de warmte en de romantiek en in welke ambiance komt deze nu het beste tot zijn recht: ‘Ja’ op de schaatspiste’. Op zaterdag 29 december 2018 tussen 19.00 uur en 23.00 uur worden (verliefde) stelletjes, echtparen en iedereen, die een geweldige avond wil beleven, uitgenodigd om het Moonlight-schaatsen mee te maken. Niemand minder dan DJ Mees Janssen gaat jullie meenemen in een wereld van romantische muziek, de mogelijkheid tot een hapje en een drankje bij knisperend haardvuur, mooie licht- en geluidseffecten en natuurlijk rondschaatsend, handje in handje, wat kan een avond nu nog mooier maken U beleeft het dit jaar bij Winterpret Venray.

Moonlight skating

Speciale openingstijden en voordelen

Op een bepaald aantal dagen zullen er aangepaste openingstijden gelden, die u onderstaand zult terugvinden, maar er bestaat ook de mogelijkheid om te profiteren van verlengde openstellingen en kortingen, zo kunt u op Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag schaatsen van 13.00 uur tot 18.00 uur, dus 5 uur schaatsen voor de prijs van 4 uren.

Spectaculaire afsluiting

Net zo spectaculair als de opening wordt ook de afsluiting, want het bestuur is ook in contact gekomen met IceByk. ‘Weinig mensen zullen er in Venray ooit van gehoord hebben’, zegt Bernie van Lierop, maar hier gaat verandering in komen. De Engelsman Steve Ellis sleutelde vijf jaar aan deze fiets en is nu in Nederland een begrip aan het worden. Het is een ligfiets, met twee hendels om te sturen, de Icebyk glijdt op smalle ijzers om grip te krijgen op de ijsvloer. Hij zoeft geruisloos voorbij, met een topsnelheid van zo’n 40 kilometer per uur. De rechte, snelle stukken zijn, zo zeggen de berijders, een sensatie omdat je zo dicht op het ijs zit. De bochten zijn even wennen, maar het zijstuk houdt het geheel stabiel. Enkel een technisch mankement of een totaal verkeerde beweging kan de Icebyk doen kantelen.

Op zondag 6 januari 2019 zal in Venray het ‘Rabo-Ice-Byk kampioenschap’ georganiseerd worden. In samenwerking met de jeugdcommunity van de Rabobank Venray-Horst aan de Maas en MV-Moves is het gelukt om dit evenement naar Venray te halen. Tussen 14.00 uur en 18.00 uur zal de schaatspiste worden ingezet voor een competitie voor jong en oud kan genieten van dit spektakel.

Rabo Ice Bike

Dank naar de gemeenschap

De realisatie van een editie van de Stichting Winterpret Venray is niet mogelijk zonder de middelen van de sponsoren, maar dit geldt ook zeker voor de deelnemers en om de deelnemers te danken voor de inzet en inbreng in deze editie, zal de schaatsbaan op zondag 6 januari 2019 tussen 18.00 uur en 20.00 uur worden opengesteld om gratis te schaatsen. Natuurlijk zal dit wel gepaard gaan met een telsysteem, want als de baan vol is, is de baan vol.

Personeels-, familiefeest of een avondje stappen

Aangezien dit jaar de combinatie met de horeca geoptimaliseerd is, bestaat ook de mogelijkheid om te genieten van een hapje en een drankje, een feestje te combineren met het schaatsen. Hiervoor kunnen wij u maatwerk aanbieden, wilt u meer weten over deze mogelijkheden, neem dan vrijblijvend contact op middels Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verjaardagsfeestjes

Viert uw kind zijn of haar verjaardag in de kerstperiode of wilt u de kinderen verrassen met een verjaardagsfeestje, dan heeft u nu een unieke mogelijkheid. U kunt ontvangen worden in de horecafaciliteit met een stukje cake, een glaasje ranja, uw kinderen laten schaatsen op de schaatspiste en nadat ze zijn moe gestreden, lekker warm worden in de horecafaciliteit en genieten van een frietje en een snack. U zult niet verbaasd zijn dat uw kinderen genoten zullen hebben van een geweldig feestje. Wilt u meer weten, neem dan vrijblijvend contact op middels Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Openingstijden

Vanaf vrijdag 14 december t/m zondag 6 januari 2019 is de baan geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur met uitzondering van:

 • Vrijdag 14 december 2018                                                                Geopend vanaf 19.00 uur tot 23.00 uur.
 • Maandag 17 december 2018*                                                           Geopend vanaf 15.00 uur tot 19.00 uur.
 • Dinsdag 18 december 2018*                                                             Geopend vanaf 15.00 uur tot 19.00 uur.
 • Woensdag 19 december 2018*                                                         Geopend vanaf 13.00 uur tot 19.00 uur.
 • Donderdag 20 december 2018*                                                        Geopend vanaf 15.00 uur tot 19.00 uur.
 • Vrijdag 21 december 2018 *                                                             Geopend vanaf 12.00 uur.
 • Maandag 24 december 2018                                                             Geopend vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur.
 • Dinsdag 25 december 2018 (Eerste Kerstdag)                                     Geopend vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur.
 • Woensdag 26 december 2018 (Tweede Kerstdag)                               Geopend vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur.
 • Maandag 31 december 2018                                                             Geopend vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur.
 • Dinsdag 01 januari 2019 (Nieuwjaarsdag)                                           Geopend vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur.

Voor de dagen gekenmerkt met een * geldt, dat deze dagen het Rabo schoolschaatsen vanaf 09.00 uur zal plaatsvinden.

Boardingreclame

Zonder uw financiële ondersteuning en/of sponsoring is er geen Winterpret/ijsbaan in Venray. Dit jaar voor het eerst kunt u boarding-reclame krijgen. Deze boardingreclame bestaat uit een reclamezeil van 100 x 75 centimeter (of een veelvoud in de breedte. De prijs is slechts € 500,00, 23 dagen lang is uw bedrijf/instelling prominent te zien. Sponsort u ons al, dan krijgt u dit unieke aanbod voor € 100,00. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Winterpret Venray-gevoel

Winterpret Venray wil zorgen voor een warm gevoel bij u allen en dit evenement wordt georganiseerd voor onze jeugd en u kunt hier nog beter bij betrokken worden. Wordt nu vriend van de ijsbaan, deze vriendengroep ondersteunen via een financiële vergoeding de organisatie van de ijsbaan met een financiële donatie van € 25,00 en in ruil hiervoor ontvangt u een (digitale uitnodiging) uitnodiging voor de opening en twee toegangskaartjes voor deze editie. Voor velen een klein bedrag, echter voor ons een mogelijkheid om u nog meer te betrekken bij onze organisatie. Wilt u, als particulier de organisatie ondersteunen, meldt u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voorverkoopadressen

Net als alle jaren, bestaat natuurlijk de mogelijkheid om toegangs- en tienrittenkaarten in de voorverkoop aan te schaffen, natuurlijk ook top als schoencadeautjes. Via de VVV en bij Broodjeszaak Bufkes Venray, kunt u een toegangskaart (€ 5 ,00) of een tienrittenkaart (€40,00) aanschaffen, betaling bij voorkeur cash.

Kerstsfeer

Natuurlijk zorgt Winterpret voor een goede sfeer in het centrum, maar het blijft niet alleen beperkt tot het Schouwburgplein, want op de Grote Markt staat natuurlijk ook nog de Kerststal. De Kerststal, die onlosmakelijk verbonden is aan het Kerstfeest en de Venrayse Grote Markt. Ook de traditionele Kerstboom zal weer het straatbeeld verfraaien en zorgen dat Venray geniet van het grootste familiefeest, de Kerstdagen.

Telefoon

06 - 417 72 275

Mail

info@winterpretvenray.nl

Volgt u ons

Facebook